Att resa med Flexlinjen

För att resa ringer du och bokar plats ombord. Om du inte har rest innan måste du först anmäla dig. Det kan du göra här.

 

Beställ resa

  • Ring 020-511 511 för bokning med knapptelefon. Öppet dygnet runt. Samtalet är gratis.
  • Ring 031-41 96 90 för bokning genom beställningscentral.
  • Ring 031- 41 95 40 om du reser regelbundet mellan samma mötesplatser. Då kan du boka dina resor långt i förväg.
  • För bokning med texttelefon. Ring Textelefoni på 90 160.

Vänta på besked om den exakta tiden 

Vid beställningen får du en preliminär tid för bussens ankomst. Den exakta tiden får du genom en automatisk uppringning till det telefonnummer du uppgav vid beställningen. På så sätt behöver du inte stå och vänta utan vet när bussen kommer. Du har möjlighet att boka din resa upp till 14 dagar i förväg och senast 15 minuter innan avgång. 

Är det första gången du ska åka?

 För att resa med Flexlinjen behöver du anmäla dig som resenär. Du kan göra det här, eller ring kundservice på 031-41 95 52 så skickar vi en anmälningsblankett. Du kan börja åka med Flexlinjen direkt efter att du skickat in din anmälan. Har du färdtjänsttillstånd behöver du inte anmäla dig utan kan boka din resa direkt. 

Vad kostar resan?

En resa med Flexlinjen kostar 16.50 kr om du betalar med Västtrafikkort eller 100-kort. Biljetten är giltig i 90 minuter. På Styrsö och Donsö kostar en resa 25.10 kr om du betalar med Västtrafikkort eller 100-kort. 
Färdtjänstens månadskort gäller för obegränsat antal resor med Flexlinjen.  
Kortet som göteborgare över 65 år får för att åka gratis med kollektivtrafiken inom staden gäller inte för resor med Flexlinjen. 

Här kan du se de olika adresserna på mötesplatser för Flexlinje Härlanda.


 
 

.